30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Tinerii trebuie încurajați să facă mișcare! În Teleorman, investițiile în sport stagnează

Tinerii nu mai fac sport. Cele mai recente statistici au scos la iveală ceea ce știam cu toții. Dezvoltarea tehnologiei a dus la scurtarea timpului pe care tinerii îl petrec afară, făcând mișcare. Navigarea online, alături de socializarea pe diverse platforme și sportul nu trebuie însă să se excludă una pe alta, ci mai degrabă să fie îmbinate pentru o dezvoltare cât mai armonioasă.

Acest fenomen a atras atenția și profesorului, Piper Savu, în prezent deputat PSD. Teleormăneanul nu abandonează lupta și vrea pe orice cale să atragă atenția asupra pericolelor pe care le presupune lipsa sportului. Acesta este motivul pentru care, după interpelarea adresată ministrului Educației, a susținut și o declarație politică în plenul Parlamentului sperând că poate cineva va auzi și îi va păsa.
”Cum să crești gradul de interes al copiilor și tinerilor pentru practicarea sportului, unde și cum să-și desfășoare activitatea colegii mei, și cum să atragă copiii spre activitatea sportivă și să obțină performanță, în condițiile în care, în Teleorman, de exemplu, trenează încă din anul 2008 realizarea a două investiții importante: sediu și sală de sport pentru cluburile sportive școlare din Roșiorii de Vede și din Turnu Măgurele ?
Investițiile care trebuiau finalizate din 2016, se deteriorează zi de zi în lipsa finanțării necesare, iar suma alocată prin bugetul acestui an este infimă, reprezentând sub 1 % din suma necesară finalizării”, spune deputatul PSD, Piper Savu.