ENERGIE ELECTRICĂ

Teleormănenii, în topul furtului de energie electrică

Locuitorii din județul Teleorman ocupă un dezonorant loc 4 în topul furtului de energie electrică.

Aproximativ 500.000 lei. Aceasta este paguba pe care au produs-o 107 teleormăneni companiei de furnizare a energiei electrice. Aceştia erau branşaţi ilegal la reţeaua electrică.

5 la sută din curentul furnizat este furat

Peste 5 la sută din curentul electric consumat la nivelul întregii ţări este furat. Acest lucru a fost scos la iveală de una dintre companiile furnizoare de sisteme de electricitate. Aceasta a calculat şi paguba produsă anual, peste 1 miliard de euro.

Asta înseamnă pentru consumatori nu numai o calitate slabă a energiei, dar şi dezastre ce pot fi provocate din cauza supra-alimentării reţelelor.

Locuitorii din Teleorman sunt în top

Nici teleormănenii nu sunt străini de aceste practici. Potrivit unei informări, în prima jumătate a anului, 107 teleormăneni au fost prinşi în timp ce furau energie electrică. Angajații companiei de furnizare a energiei electrice au realizat și un top în acest sens. Teleormanul ocupa locul 4 în regiune, cu 107 cazuri de suspiciuni de furt de energie electrică. Pe primul loc se află locuitorii din județul Dolj, 301 cazuri. Pe ultimul loc se află județul Gorj, 17 la număr.

Închisoare sau amendă pentru cei prinși

Consumul fraudulos de energie îi afectează pe toţi consumatorii oneşti, pentru că, aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate, precum şi furtul de echipamente pot genera accidente grave.

Trebuie spus faptul că cei care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică intră sub incidenţa Codului Penal pentru că furtul de energie constituie infracţiune.

Cei care sunt găsiți vinovați de furt de energie electrică riscă o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare sau amendă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *