26 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va avea două computere tomograf

Spitalul din Alexandria va beneficia de primul aparat de testare pentru noul coronavirus

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va primi, în curând, un echipament de depistare rapidă a virusului SARS-CoV-2.

În contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, care a condus la declararea stării de urgență pe teritoriul României pentru 30 de zile, se va achiziționa un echipament de depistare rapidă a virusului SARS-CoV-2 la persoanele pentru care se recomandă aceste teste. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu. Acesta dă asigurări că s-au luat toate măsurile corespunzătoare pentru aducerea primului aparat medical (PCR Real Time) care depistează noul coronavirus, procedura de achiziție fiind deja demarată.

În acest moment, pacienții teleormăneni suspecți de infecție cu noul coronavirus sunt testați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Achiziționarea unui test pentru județul Teleorman ar putea ușura foarte mult munca medicilor bucureșteni, dar ar și contribui la aflarea mai rapidă a rezultatelor analizelor.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, în prezent sunt amenajate spațiile cu circuitele corespunzătoare, iar personalul medical care va lucra cu aceste echipamente speciale este instruit corespunzător pentru a face față cu bine situației nou create.

Până acum, 85 de teleormăneni au fost testați pentru noul coronavirus. 68 dintre probele recoltate acestora au fost negative.