11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

premianti

Și tu poți ajuta un copil premiant să aibă ce mânca

Mulți copii din Teleorman reușesc să obțină rezultate foarte bune la școală chiar dacă nu au, de cele mai multe ori, nici măcar cu ce să se hrănească. Reprezentanții Asociației Un pas spre educație încearcă să-i identifice pe cât mai mulți dintre acești copii și să-i ajute cu alimente și produse de bază. Președintele Asociației, Violeta Zaharia, ne prezintă cazul unei fete din comuna Scrioaștea, Aura, elevă în clasa a 10, care provine dintr-o familie greu încercată.

premiantiAsociația Un pas spre educație din Alexandria ajută, în această perioadă, elevii de 10 proveniți din familii cu probleme financiare. Reprezentanții Asociației le oferă elevilor și familiilor acestora alimente și produse de bază și fac un apel la oamenii cu suflet mare să contribuie și ei cu ce pot, pentru ca cei mici să-și poată continua studiile.

”Noi avem COPIII DE 10, din mediul rural pentru care luptăm și pentru care merită să lupți și TU! Este simplu: renunță la cutia de bomboane și un parfum, și pune pe masa unor copii premianți , pâinea cea de toate zilele”, spune președintele Asociației ” Un pas spre educație”, Violeta Zaharia.premianti

Pentru ca Aura și familia ei să poată ieși la liman are nevoie de un birou pe care să iși poată face temele, rechizite, un frigider și chiar o mașină de spălat. Cei care vor să o ajute pe Aura, dar și pe ceilalți copii de 10, o pot face luând legătura cu Asociația ”Un pas spre educație” prin intermediul rețelelor de socializare.

”Ei își țin cu mândrie diplomele și carnețele pline de 10 în mânuțele lor, și cu zâmbetul inocent, de parcă nici nu simt săracia CRUNTĂ, învață pentru a ajunge, MEDICI , POLITIȘTI, SPORTIVI etc… Ei nu mai vor tablete și telefoane pentru a ține pasul cu școala (deși este nevoie acută de astfel de dispozitive), vor doar să nu mai doarmă flămânzi, și să aibă strictul necesar… Haideți să îi facem mândrii și să le oferim fiecare un mic sprijin!”, este îndemnul președintelui Asociației Un pas spre educație.