15 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Și noi plătim taxe și impozite! Dănuț Cristescu a lansat o petiție pentru construirea Autostrăzii SUDULUI

Zeci de persoane și-au pierdut viața în ultimii ani de Drumul European 70, București-Alexandria-Caracal-Craiova-Calafat-Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Din cauza numărului tot mai mare de autoturisme, un drum de la Alexandria la București a ajuns să dureze mai mult decât de la București la Constanța (pe autostradă). În aceste condiții, președintele Consiliului Județean Teleorman a lansat o petiție pentru construirea autostrăzii Sudului.

”Ne confruntăm de peste 30 de ani cu o infrastructură de transport deficitară, conectivitate redusă și servicii necompetitive, cu efecte negative asupra accesibilității tuturor regiunilor României la piețe internaționale și, desigur, pe lângă nivelului intern de competitivitate scăzut, ceea ce este cu adevărat dureros este faptul că viața românilor este pusă permanent în pericol”, spune președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu.

Potrivit inițiatorului, astăzi, regiunea de sud a României, din care face parte și județul Teleorman, unul dintre cele mai vechi teritorii atestate documentar din țară, este în continuare complet dezavantajată din punct de vedere economic.

”Considerăm că se impune demararea rapidă de către Guvernul României a construirii Autostrăzii Sudului, București-Alexandria-Caracal-Craiova-Calafat-Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Proiectul este imperativ necesar pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin și Timiș, dar și pentru județele apropiate și zona transfrontalieră ce face legătura rutieră cu Bulgaria, în contextul politicii europene în domeniul transporturilor. Aceasta prevede realizarea unei rețele europene integrate orientată spre dezvoltarea unei reţele centrale, cu termen de finalizare 2030, şi a unei reţele globale ce va susţine reţeaua centrală, cu termen de finalizare 2050. România va trebui să continue investițiile în infrastructura de transport, orientate spre dezvoltarea coridoarelor multimodale transnaţionale care traversează România, Rin-Dunăre și Orient/Est-Mediteranean, și corelat cu priorităţile naţionale specifice”, spune inițiatorul în petiția online.

Acesta solicită tuturor parlamentarilor din aceste județe, dar și celorlalți parlamentari, indiferent de coloratura politică, să sprijine în mod solidar finanțarea acestui important obiectiv de infrastructură, de importanță regională!

”Este fundamental pentru dezvoltarea viitoare a regiunii de Sud a țării, pentru dezvoltarea celor 8 județe, dar și a județelor din proximitatea acestora și, nu în ultimul rând, pentru cooperarea transfrontalieră cu Bulgaria”, mai spune Cristescu.

SEMNEAZĂ și TU PETIŢIA PENTRU CONSTRUIREA AUTOSTRĂZII SUDULUI