29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Senator PSD, Dănuț Cristescu: Rectificare bugetară pozitivă

Vești bune în pragul crizei economice. Ministerele primesc mai mulți bani pentru dezvoltarea țării, dar și pentru sprijinirea românilor. Potrivit senatorului PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu cei mai mulți bani îi primesc Ministerul Muncii – 6,7 miliarde de lei, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 2,7 miliarde de lei, Ministerul Energiei – 2,4 miliarde de lei și Ministerul Transporturilor – 2 miliarde de lei.

”Este o rectificare pozitivă, posibilă ca urmare a unei creșteri a veniturilor bugetului, dar și a reducerii cheltuielilor, ceea ce arată calitatea managementului asigurat de ministrul PSD al Finanțelor. Rectificarea asigură finanțarea necesară tuturor programelor și proiectele sociale propuse și susținute de PSD.

În propunerea de rectificare ajunsă în spațiul public Ministerul Finanțelor asigură un total de 28 miliarde de lei, rezultat din ajustarea/completarea bugetelor instituțiilor publice.
Cei mai mulți bani îi primesc Ministerul Muncii – 6,7 miliarde de lei, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 2,7 miliarde de lei, Ministerul Energiei – 2,4 miliarde de lei și Ministerul Transporturilor – 2 miliarde de lei.
De remarcat că varianta bugetului rectificat s-a construit luând în calcul reducerea cu 10% a tuturor cheltuielilor cu bunuri și servicii, la toate ministerele”, spune senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu.