30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Se întâmplă în Alexandria! O nouă metodă de a rămâne fără bani: “furtul prin împrietenire”

O nouă metodă de furt: “furtul prin împrietenire” a început să facă victime. Hoții își aleg atent victimele, pretinzând că le cunosc și, sub diferite pretexte ajung în locuința acestora și le deposedează de sumele de bani pe care le dețin.

Un astfel de caz s-a petrecut acum câteva zile în municipiul Alexandria.

Un bărbat din municipiu a fost abordat pe stradă de o persoană necunoscută, de sex masculin care i-a  câștigat încrederea pretinzând că este fiul unui prieten de-al său și are nevoie de o sumă de bani cu împrumut și astfel au mers împreună la domiciliul persoanei vătămate.

Când au ajuns în apartament, persoana vătămată a mers în locul în care își ținea economiile și i-a dat bărbatului suma de 100 lei.  Infractorul i-a distras atenția bărbatului cerând un pahar cu apă și, în timp ce gazda a mers la bucătărie pentru a-l aduce, i-a sustras suma de 2200 lei și a părăsit locuința.

Pentru a nu deveni ținta hoților, poliția vă recomandă să acordaţi maximă atenţie persoanelor străine care pretind că vin din partea unor membri ai familiei sau alte rude. Nu le permiteţi pătrunderea în locuinţă.  Nu primiţi pachete şi mai ales nu daţi bani unor astfel de persoane.