28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Se face dreptate! Românii amendați abuziv își vor primi banii înapoi

Amenzile aplicate în perioada stării de alertă pentru necompletarea formularului digital de intrare în România se anulează. Asta au stabilit în unanimitate senatorii. Printre ei și teleormăneanul Dănuț Cristescu, unul dintre inițiatorii acestei propuneri legislative. For decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Veste bună pentru românii care au fost amendați pentru necompletarea formularului digital de intrare în România. Potrivit senatorului PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, unul dintre inițiatorii acestei propuneri legislative, persoanele amendate își vor primi banii înapoi, iar dacă amenda nu a fost deja achitată, ea va fi anulată.

”Senatorii au votat astăzi pentru anularea amenzilor transmise celor care nu au completat, în pandemie, formularul digital de intrare în țară – PLF!

O lege care face dreptate miilor de români amendați abuziv. Este un proiect de lege inițiat de PSD și care, în mod evident, va fi susținut și la Camera Deputaților!

Ordonanța care a reglementat această obligație, a fost făcută prost de fostul guvern și a generat un adevărat haos administrativ și un val de amenzi nejustificate,

Atât eu, cât și colegii mei, susținut această inițiativă pentru că acele amenzi erau nejustificate și provocau un haos în sistemul administrativ.

Legea va permite, de asemenea, restituirea sumelor de bani plătite ca amendă în urma formulării unei cereri”, spune senatorul social-democrat.

Amenzile care au fost achitate parţial sau în totalitate se restituie oamenilor, la cererea acestora, în termen de 40 zile, iar amenzile neachitate până în prezent se anulează.