Se curăță străzile de mașinile abandonate! ”Hingherii” de mașini au ieșit la ”agățat”

46 de autoturisme abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Alexandria au intrat în vizorul ”hingherilor” de mașini. Aceștia au ridicat până acum 5.

”Hingherii” de mașini au ieșit la ”agățat”

Mare atenţie, şoferi alexăndreni! Se ridică autoturismele. Şoferii care îşi lasă maşinile la întâmplare prin municipiul reşedinţă de judeţ riscă să scoată din buzunar sute de lei. Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, din această vară, în Alexandria. Municipalitatea a achiziționat, recent, un utilaj de ridicat autoturisme și a declarat război mașinilor staționate în locuri nepermise. În acest fel, reprezentanții Primăriei speră să mai reducă din deficitul de locuri de parcare cu care se confruntă municipiul reședință de județ al Teleormanului.

Deficit de locuri de parcare

Alexandria se confruntă, în acest moment, cu un deficit de locuri de parcare de peste 7 hectare. Acest lucru înseamnă că mai bine de 4.000 de autoturisme din oraș nu au unde să fie staționate. Așa că municipalitatea caută încontinuu soluții pentru a rezolva această problemă.

Mai mult decât atât, nu doar cele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Problema locurilor de parcare este agravată și de faptul că mulți proprietari de mașini au creat adevărate târguri de profil chiar în oraș. În multe zone ale capitalei județului Teleorman, zeci de mașini scoase la vânzare sunt staționate ilegal pe marginea șoselelor. Din acest motiv, municipalitatea a luat decizia de a începe procedura de ridicare a tuturor autoturismelor parcate ilegal, chiar din această vară. Pentru aceasta s-a achiziționat o platformă de ridicare.

Se curăță străzile de mașinile abandonate

”Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor și a verificărilor efectuate în teren de către Poliția Locală Alexandria, în perioada februarie – aprilie 2019 au fost demarate proceduri legale pentru un număr de 46 de autoturisme abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului.

După demararea procedurii de identificare și somare a proprietarului, 23 de autoturisme au fost ridicate de către deținătorii legali, 5 au fost ridicate de SC Administrția Străzilor și Construcții Edilitare SRL și transportate în spațiul special amenajat pentru depozitarea acestora, iar 18 sunt în perioada legală de identificare și somare a proprietarilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

Suma pe care proprietarul va trebui să o plătească pentru recuperarea mașinii este de 600 de lei, la care se mai adaugă încă 100 de lei pentru fiecare zi de ”găzduire” în spațiul amenajat pentru autoturismele ridicate.

În Alexandria sunt înmatriculate, în acest moment, în jur de 14.500 de autoturisme. Lor li se adaugă alte peste 1.000 de mașini înmatriculate în alte țări sau aflate în tranzit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *