29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Se amenajează un spital modular la Alexandria

Un spital modular pentru tratarea pacienților Covid-19 va fi amenajat la Alexandria. Containerele modulare vor fi dotate cu echipamente medicale pentru bolnavii confirmați cu Sars-CoV2. De asemenea, vor fi amenajate o secție de Terapie Intensivă și săli de operații. Banii pentru acest proiect sunt alocați, în cea mai mare parte, de la Ministerul Fondurilor Europene. Spitalul Județean de Urgență din Alexandria va mai beneficia, în perioada, următoare, și de alte proiecte menite să ofere logistica medicală necesară în combaterea răspândirii Covid-19.

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria este beneficiarul unui nou contract de finanțare europeană prin care se asigură dotarea unității medicale cu echipamentele necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre aparatură medicală modernă și dispozitive care oferă o mai bună gestionare a situației sanitare. Printre acestea se numără și o unitate modulară pentru pacienții Covid-19.

Ansamblul modular va beneficia și de un spațiu pentru birouri și grupuri sanitare. Valoarea totală a contractului de finanțare este de peste 15 milioane de lei, la care se adaugă peste 8 milioane de lei, contribuția județului Teleorman.