perchezitii

Samsarii de mașini aduse din Germania, luați pe sus de mascați

Samsarii au fost ”vizitați” de mascați. Mai multe percheziții au avut loc la domiciliile acestora. La acțiune au participat, pe lângă polițiștii români și cei din Germania.

Samsarii au creat un prejudiu de peste 21 de milioane de euro

Peste 21 de milioane de euro. Acesta este prejudiciul creat de samsarii români statului german. Polițiștii români și germani au efectuat mai multe percheziții la domiciliile samsarilor din județul Teleorman, dar și din țară.

Toată operațiunea a fost posibilă după ce, pe data de 27 septembrie 2018, Tribunalul Cluj a autorizat efectuarea unui număr total de 69 percheziţii domiciliare, în 12 judeţe din ţară, printre care și Teleorman, şi municipiul Bucureşti, la domiciliile a 56 de persoane cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală sub forma autocratului şi complicitate.

Societăți fantomă prin toată Europa

Samsarii sunt cercetați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăți comerciale de tip ”firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria. Practic se achiziționau scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor erau persoane fizice din România.

Operațiune comună româno-germană

Echipa de anchetă a devenit operaţională în data de 29 mai 2018 şi a fost constituită cu scopul facilitării efectuării de cercetări penale în dosarele penale înregistrate la Parchetul Nürnberg-Fürt şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigații Complexe.

Prejudiciul cauzat statului german ca urmare a săvârșirii acestor fapte este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.

Acţiunea comună a poliţiştilor români și germani s-a desfășurat în conformitate cu dispoziţiile articolului 13 din Convenţia cu privire la asistenţa judiciară reciprocă în materie penală între statele membre ale U.E din 29.05.2000.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *