23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

salariile teleormănenilor

Salariile teleormănenilor sunt cu peste 800 lei mai mici decât ale celorlalți români

Salariile teleormănenilor sunt cu aproximativ 25 la sută mai mici decât ale celorlalți români. Mai exact, în Teleorman salariul mediu brut este cu aproape 810 de lei mai mic decât în restul țării.

Puține locuri de muncă, salarii mici

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Dacă la nivel național câștigul mediu brut a fost de aproximativ 3256 lei, teleormănenii au câștigat cu 25 la sută mai puțin decât conaționalii lor. Adică salariul mediu brut în județul nostru a fost cu aproximativ 813 de lei mai mic decât în restul țării.

Salariile reflectă situația economică a județului

”Câştigul salarial mediu nominal brut la nivelul judeţului Teleorman, în luna martie 2017 a fost de 2443 lei, mai mic cu 25% (- 813 lei) faţă de salariul mediu brut pe economie, şi cu 2,1% (+ 51 lei ) peste realizările lunii precedente”, se arată în ultimul buletin statistic.

Trebuie spus totuși că salariile teleormănenilor au crescut. Comparativ cu luna martie 2016, câștigul salarial mediu brut a crescut cu 20,2% (+ 411 lei ).

Datele lunare privind câştigul salarial sunt obținute printr-o cercetare statistică selectivă.