12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Ruperi de nori în Teleorman! Mai multe gospodării au fost inundate

Nu mai scăpăm de furtuni. Ultima ploaie care s-a abătut peste judeţul Teleorman a măturat totul în cale. În mai puțin de o oră, în orașul Zimnicea, precipitațiile au fost abundente, producând la nivel local inundații.

Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în sprijinul cetățenilor s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, reprezentanții APASERV și membrii SVSU Zimnicea, cu motopompele din dotare.

  • Pe str. Biruinței, un echipaj de pompieri a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, cu ajutorul unei motopompe.
  • Pe str. Vlad Țepeș, un cetățean a rămas blocat cu autoturismul în mijlocul apei, acesta fiind ajutat de pompierii zimniceni, care l-au tractat cu autospeciala de stingere, într-o zonă de siguranță.
  • Pe str. Romană, o familie a solicitat intervenția pompierilor deoarece apa i-a intrat în locuință. Pentru evacuarea acesteia au intervenit pompierii zimniceni cu o motopompă.
  • Pe str. Apusului, pentru evacuarea apei dintr-o curte a acționat personalul APASERV Zimnicea, cu o motopompă.
  • Pe str. Speranței, o familie care avea curtea plină cu apă, cu pericol de a ajunge la casa de locuit, a fost ajutată de pompierii militari zimniceni cu o motopompă și o mașină de lucru cu apă și spumă.
  • Pe str. Agricultori, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie au intervenit angajații ApaServ Zimnicea.
  • Membrii SVSU Zimnicea, cu o motopompă aflată în dotarea serviciului, au intervenit rapid pentru evacuarea apei dintr-o curte de pe str. Meșteșugari.
  • Pe str. Cuza Vodă, mebrii SVSU au trimis un al doilea echipaj, cu o motopompă, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.

Pentru a fi evitate astfel de probleme, cetățenii sunt sfătuiți să curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale, iar în cazul în care apa amenință să pătrundă în locuințe, să construiască bariere pentru a opri pătrunderea acesteia (saci cu nisip, pământ, etc.).