29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Roșiorenii primesc cultură gratis! În lipsa unui cinematograf, vine filmul la ei

Două filme de excepție, super premiate. De asta au parte roșiorenii în acest weekend. Caravana Metropolis ”Cinema în Aer Liber” poposește între 29 și 30 septembrie în Roșiorii de Vede. Aceasta propune două proiecții premiate și nominalizate la Premiile Oscar, Cesar și Globurile de Aur. Cele două filme pot fi vizionate de iubitorii celei de-a șaptea arte de la ora 20:00, în aer liber, în Parcul Central Mihail C. Mănciulescu. Intrarea este liberă.

FILMELE BUNE SE VĂD ÎMPREUNĂ CU PRIETENII

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri și, prin cele două pelicule prezentate, urmărește să atragă publicul larg mai ales către filmele de autor. Deși în parc, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

CU DRAG, VAN GOGH

Astfel, pe 29 septembrie, de la 20:00, este de neratat CU DRAG, VAN GOGH, film nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cea mai bună animație.

Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

LA REVEDERE ACOLO SUS

Iar pe 30 septembrie, de la aceeași oră, va fi proiectat LA REVEDERE ACOLO SUS, câștigător al 5 premii Cesar pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun regizor, Cea mai bună imagine și cele mai bune costume și decoruri,

Filmul ne povestește cum, în Noiembrie 1918, cu câteva zile înainte de semnarea Armistițiului, Edouard Péricourt îl salvează pe Albert Maillard de la moarte sigură. Aceștia nu au nimic în comun, cu excepția războiului și a locotenentului Pradelle, care, dând ordinul unui atac absurd, le distruge viețile și le unește destinele în același timp. Toată lumea încearcă să supraviețuiască masacrului Primului Război Mondial. Fiecare cum poate. Pradelle se pregătește să facă o avere pe spatele morților, în timp ce Albert și Edouard, condamnați să trăiască, pun la cale o escrocherie monumentală.

FILMELE NU SUNT RECOMANDATE COPIILOR SUB 12 ANI

Ambele filme sunt recomandate copiilor sub 12 ani doar cu acordul părinților și sunt subtitrate în limba română.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas”, iar evenimentul este organizat de Metropolis Film în parteneriat cu primăria Roșiorii de Vede.