Reglementări privind concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind recuperarea debitelor reprezentând indemnizația pentru creșterea copilului a fost adoptat de Camera Deputaților.

Deputatul Violeta Răduț a votat proiectul

Printre deputații care au votat proiectul de lege se numără și parlamentarul de Teleorman Violeta Răduț.

”Am adoptat Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind recuperarea debitelor reprezentând indemnizația pentru creșterea copilului. Proiectul a fost adoptat la propunerea Comisiei pentru muncă, după ce, inițial, i-am acordat aviz favorabil, cu 12 amendamente admise. Având în vedere faptul că reglementările legale referitoare la acordarea și calculul indemnizației pentru creșterea copilului conțineau, în câteva situații, anumite prevederi discriminatorii față de persoana îndreptățită, era necesară modificarea acestora, astfel:

– acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului și în perioada în care persoana beneficiază deja de indemnizație lunară pentru creșterea copilului pentru un copil și naște alt/alți copil/copii;

– acordarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului în cuantumul primit anterior, în cazul în care persoana intră în concediul pentru creșterea copilului înainte de 12 luni de la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizației mai mic decât cel primit anterior;

– reglementarea interdicției angajatorului de a dispune încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în această perioadă și, implicit, pe o perioadă de 6 luni după revenirea definitivă a salariatului/salariatei”, spune deputatul Violeta Răduț.

În acest fel, explică parlamentarul de Teleorman, s-au eliminat discriminările față de persoanele îndreptățite să primească indemnizație pentru creșterea copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *