șomer

Șomeri de meserie! Rata șomajului a depășit pragul de 10 la sută

10,17 la sută. Aceasta este situaţia şomajului, care se reflectă din statistica pieţei forţei de muncă înregistrată la sfârşitul lunii august în județul Teleorman.

Județul Teleorman se află pe podium

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii august, clasează Teleormanul pe podium în privința ratei şomajului. Situaţia nu reprezintă o noutate pentru noi, lună de lună judeţul nostru păstrându-şi locul fruntaş, ceea ce reflectă nivelul de trai al teleormănenilor.

Șomaj în creștere

Potrivit Direcției Județene de Statistică Telorman, în luna iunie, rata şomajului în judeţul Teleorman a fost de 10,17 la sută, față de 10,15 la sută, cât a fost în luna iulie.

Din totalul de 16.200 şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii august 2017, la nivelul judeţului Teleorman, femeile reprezintă 37 %, spun statisticienii.

Cei mai mulți șomeri au vârste cuprinse între 40 și 50 de ani

Referitor la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai ridicată. Potrivit aceleiaşi surse, din punct de vedere al grupei de vârstă, cei mai mulţi şomeri, au vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, iar cei mai puţin şomeri au vârste cuprinse între 25-30 de ani.

Municipiul Alexandria are cei mai mulţi şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman dintre oraşele şi municipiile din Teleorman. Acest aspect nu este totuşi elocvent dacă ne gândim că în reşedinţa judeţului sunt cei mai mulţi locuitori.

Lipsa locurilor de muncă, populaţia tot mai îmbătrânită, lipsa investitorilor, dar şi restrângerea activităţilor a tot mai multe societăţi comerciale, sunt doar unele din principalele cauze care au contribuit la menţinerea judeţului nostru printre cele mai sărace judeţe din ţară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *