29 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

liviu dragnea psd

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile parlamentare

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile parlamentare, organizate astăzi.

Conform primelor rezultate exit-poll, PSD a câștigat, la nivel național, peste 45 la sută din voturi, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

PSD este urmat, de departe, de PNL, care a obținut puțin peste 21 la sută din sufragii.

Partidul Social Democrat, de departe câștigător

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2016 sunt cele furnizate de institutele de cercetare, în urma exit-poll-urilor. Conform acestora, PSD a câștigat detașat bătălia electorală, rezultat mulțumitor pentru reprezentanții partidului.

”Votul de astăzi demonstrează ceea ce înseamnă să ai un program solid. Un program de guvernare cu care să te prezinți în fața alegătorilor. Cred că astăzi cetățenii au votat pentru viitorul acestei țări și pentru o Românie mai puternică, o Românie unită. Cu toții am votat pentru viitorul copiilor noștri, pentru viitorul părinților, pentru viitorul bunicilor noștri și pentru un trai mai bun pentru noi toți. Rezultatul este mulțumitor, am făcut o campanie corectă, civilizată. O campanie prin care am încercat să explicăm cetățenilor de ce pot avea încredere în echipa PSD”, a declarat, imediat după aflarea rezultatelor, președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

În același timp, Liviu Dragnea, președintele PSD i-a asigurat pe români că programul de guvernare va fi pus imediat în practică.

”Vreau să-i asigur pe toți românii că tot ceea ce am prezentat în programul nostru economic, în această campanie electorală, va fi pus în practică de un guvern PSD. În zilele următoare voi ține cont, în acțiunile mele, de trei lucruri: de votul de astăzi al românilor, de Constituția României și de programul de guvernare pe care l-am prezentat în toată această perioadă”, a declarat Liviu Dragnea.

PNL nu recunoaște rezultatele

De cealaltă parte, PNL-iștii nu se declară, încă, învinși. Mai mult, ei spun că scorul obținut de partid nu este relevant, pentru că au fost foarte puțini oameni care au ieșit la vot.

”Scorul acesta nu este semnificativ, pentru că foarte mulți oameni nu au votat. La nivel național este un scor mic pentru Partidul Național Liberal. Se pare că populismul și promisiunile au fost mai bune decât realitatea. Vom vedea, până la urmă, care va fi rezultatul final”, a declarat președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Candidații ALDE Teleorman, speranțe că vor intra în Parlament

Și reprezentanții ALDE Teleorman sunt mulțumiți de rezultatele partidului, la nivel național. În ceea ce privește județul Teleorman, cei doi candidați speră să obțină un fotoliu de senator și unul de deputat.

”Rezultatul exit-poll-ului este unul care ne asigură intrarea sigură în Parlament, indiferent de marja de eroare. Cred că rezultatul ALDE Teleorman este peste media națională. Suntem încrezători că vom obține mandate pentru intrarea în Parlamentul României”, a declarat președintele ALDE Teleorman, Calotă Ică Florică.

”Când am venit în ALDE mi-am propus să-l ajut pe Calotă Ică să ajungă deputat. Și am făcut tot ce a depins de mine ca să se întâmple acest lucru. Am intrat în competiția pentru Senat cu șanse mici. Dar am căutat să ducem o luptă de lămurire a electoratului, în așa fel încât să câștigăm simpatie și oamenii să iasă și să ne voteze. Sper din toată inima să obținem un mandat de senator și unul de deputat, pentru că apreciez că ne-am făcut cel mai bine treaba în campanie”, a spus și Samuel Calotă.

Aproape 150.000 de teleormăneni și-au exercitat dreptul de vot

Teleormanul a fost, și de această dată, pe locul doi la nivel național în ceea ce privește prezența la vot. Doar județul Olt a fost mai ”harnic” decât Teleormanul.

În județul nostru, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, au fost înregistrați 323.691 de cetățeni cu drept de vot. Dintre aceștia, s-au prezentat la urne 149.873 de persoane, ceea ce înseamnă o prezență de 46,30la sută.

3.076 de teleormăneni au solicitat urna mobilă și 8.158 dintre ei au votat pe liste suplimentare

La nivel național, 7.211.991 de oameni au ieșit, astăzi, la vot, ceea ce înseamnă un procent de 39,49 din totalul celor cu drept de vot.