29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Problemele teleormănenilor sunt multe și comune, indiferent de zona în care locuiesc

3 săptămâni! De atât a avut nevoie prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure pentru a vizita toate localitățile din județ. Acesta a stat de vorbă cu primarii, a înțeles problemele fiecărei comunități, iar acum are o viziune completă asupra modului de acțiune pentru dezvoltarea Teleormanului.

Modernizarea drumurilor, alimentarea cu apă sau racordarea la rețeaua de gaze naturale. Sunt doar câteva dintre problemele pe care prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure le-a auzit aproape în fiecare localitate din județ. În primele zile ale mandatului său, prefectul a promis că va vizita fiecare localitate din Teleorman pentru a afla direct de la sursă care sunt problemele locuitorilor. Trei săptămâni mai târziu, vizitele s-au încheiat și pot fi trase primele concluzii.

”Am promis că voi ajunge în fiecare primărie din județ și așa am făcut. Am constatat, în aceste ultime zile, că apropierea Sfintei sărbători a Paștelui se simte, în localitățile Teleormanului, și din faptul că oamenii încep să-și curețe gospodăriile, să văruiască pomii, pentru a primi Învierea Domnului cu sufletele și casele curate.

M-aș bucura nespus dacă la campania de curățenie „Teleorman, județ curat” de săptămâna viitoare interesul cetățenilor pentru localitățile lor ar fi asemănător cu cel pentru propriile locuințe. În același timp, sunt mulțumit de faptul că foarte mulți primari au depășit orgoliile politice și se alătură acțiunii de ecologizare.

Printre concluziile acestor vizite pe care le-am făcut în localitățile teleormănene se numără și faptul că tot mai mulți primari s-au convins că multe divergențe pot fi înlăturate prin dialog, că multe acțiuni benefice pentru cetățeni pot fi întreprinse dacă solicită sprijin, pe care atât eu, cât și colegii din Instituția Prefectului avem toată disponibilitatea în a-l acorda”, spune prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure.

Acesta a identificat probleme comune ale teleormănenilor, indiferent de localitatea în care trăiesc, și speră că edilii vor face tot ceea ce trebuie pentru a accesa bani prin programul Anghel Saligny.

”Că localitățile din județ se confruntă cu probleme, de cele mai multe ori, comune, nu este un secret pentru nimeni. Peste tot e nevoie și de modernizarea drumurilor, și de sisteme de alimentare cu apă sau de conectare la canalizare, de racordarea la rețeaua de gaze naturale, astfel încât locuitorii județului nostru să poată beneficia de infrastructura edilitară care să le asigure un nivel de trai civilizat”, este mesajul prefectului teleormănean la finalul vizitelor din teritoriu.

Guvernul a suplimentat bugetul Programului „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Este o măsură absolut necesară pentru derularea în bune condiții a proiectelor, iar acum primarii au la dispoziție 30 de zile pentru a confirma nevoia de finanțare și pentru a încărca datele privind obiectivele de investiții.