26 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Primul aparat de efectuare a testelor COVID-19 din Teleorman a ajuns în Alexandria FOTO/VIDEO

Primul aparat pentru efectuarea testelor COVID-19 din județul Teleorman a ajuns la Alexandria. În câteva zile acesta urmează să fie pus în funcțiune. Recepția aparatului s-a făcut în prezența secretarului adjunct al Guvernului, Cristi Barbu.

Județul Teleorman are aparat pentru efectuarea testelor COVID-19. Acesta a fost adus la Centrului Medical Oncovit din Alexandria și urmează să fie montat în câteva zile.

Testele pentru suspecții de SARS-COV 2 din județul Teleorman vor fi efectuate mult mai rapid. În această seară județul nostru a primit un aparat PCR Real Time. Toate demersurile pentru aducerea lui în județul Teleorman au fost făcute de secretarul adjunct al Guvernului, Cristi Barbu.

Aratatul a fost amplasat în incinta Centrului Medical Oncovit din Alexandria într-un spațiu pus la dispoziție în mod gratuit de Samuel Calotă.

Aparatul este primit de la ANSVSA și va fi dat județului Teleorman, cu titlu de împrumut, pe toata perioada pandemiei de coronavirus. Medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu consideră că în maximum 10 aparatul va fi funcțional și va putea efectua teste. Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman va asigura personal pentru efectuarea testelor COVID-19 și va demara, de îndată, procedura de achiziționare a kiturilor necesare pentru determinarea noului coronavirus.

Secretarul adjunct al Guvernului, Cristi Barbu ne-a asigurat că în cel mai scurt timp un alt aparat pentru efectuarea testelor COVID 19 va ajunge în municipiul Roșiorii de Vede. Achiziționarea acestuia urmează să fie făcută din banii donați de Cristi Barbu împreună cu un fost partener de afaceri.