17 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

ploile abundente

Ploile abundente au lăsat oamenii fără acoperiș deasupra capului

Ploile abundente care au căzut azi-noapte și în cursul zilei de astăzi au lăsat oameni fără adăpost. Pompierii teleormăneni au fost nevoiți să intervină pentru a salva și a evacua persoane din calea puhoaielor.

ploile abundente2 persoane au fost evacuate, la Uda Paciurea

În localitatea Uda Paciurea furia naturii a lăsat două persoane fără adăpost, pompierii teleormăneni fiind nevoiți să le evacueze. Alte două persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, pentru a scăpa de apa abundentă căzută în ultimele 24 de ore.

24 de pompieri, cu două motopompe, un camion, un microbuz și două autospeciale de primă intervenție și comandă sunt prezenți la Uda Paciurea.

ploile abundenteGospodăriile sunt protejate cu saci de nisip

Pentru conducerea și coordonarea intervențiilor, în zonă se află prefectul județului Teleorman, președintele Consiliului Județean și Inspectorul șef al ISU. Pompierii execută misiuni de protecție a locuințelor prin amplasarea în jurul acestora a sacilor cu nisip. În sprijinul pompierilor acționează și membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Străzi inundate sunt și în orașe

Nici orașele și municipiile din județ nu au scăpat de cantitățile mari de apă. Precipitațiile abundente căzute în ultimele ore au făcut ca, în mult zone urbane, sistemele de canalizare să nu mai facă față. În Roșiorii de Vede, mai multe străzi secundare s-au umplut cu apă, fiind, și aici, nevoie de intervenția pompierilor.

Nici capitala județului nu a scăpat fără străzi inundate.

ploile abundenteAlexăndrenii ar putea renunța la mașini în favoarea bărcilor

Și în Alexandria au fost probleme din cauza precipitațiilor. Au fost cel puțin două străzi inundate. Pe Tudor Vladimirescu s-a înfundat canalizarea, iar apa a ajuns de jumătate de metru. Au intervenit pompierii alexăndreni, iar în câteva minute apa a fost strânsă.

Aceeași situație a fost întâlnită și pe strada Gheorghe Doja, în apropiere de Tribunal. Canalizarea n-a făcut față fluxului mare de apă, iar mașinile s-au transformat în amfibii.

ploile abundenteCod portocaliu de vreme instabilă

Teleormanul se află, până mâine dimineață la ora 10:00, sub Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

”Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și local în Transilvania și Moldova. Iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași și în municipiul București se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea”, avertizează meteorologii.