23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

vânt ploaie avertizare cod galben

Ploi și vijelii, în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere se anunță ploi și vijelii. Meteorologii au emis o avertizare ”COD GALBEN” de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Avertizarea este valabilă începând de astăzi, ora 15.00 și până în dimineața zilei de Paște, ora 04.00.

Ploi și vijelii, în noaptea de Înviere

Porivit meteorologilor, în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, fiind prognozate manifestări sub formă de averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor putea depăși 25 – 30 l/mp și punctiform 35 – 40 l/mp.

Posibile căderi de grindină

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, este recomandat ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să stați adăpostiți în locuințe sau alte spații care să vă asigure protecția.

Atenție unde vă parcați autoturismele

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.