23 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Perioada sărbătorilor este una ”productivă” pentru hoți

Mare atenție la buzunare. În această perioadă hoții sunt la ”datorie”. Aglomerația este mediul propice pentru hoți. Şi cum perioada sărbătorilor de iarnă constituie, pentru hoţi şi tâlhari, perioada ideală pentru rotunjirea fără efort a veniturilor trebuie să ne sporim şi noi vigilenţa. Trebuie să ştim că portofelele celor aflaţi la cumpărături, bijuteriile, telefoanele, bunurile lăsate la vedere în autoturisme, dar şi cele din locuinţe, reprezintă ţintele preferate ale infractorilor.

Potrivit polițiștilor din Teleorman, în această perioadă, mai mulți cetățeni ai județului nostru au fost victime ale furturilor din buzunare, poșete, genți. Hoții au acționat pe timpul zilei, în zone aglomerate, profitând de neatenția victimelor care și-au lăsat nesupravegheate bunurile.

Victimele au fost persoane care purtau asupra lor genți de tip rucsac. Hoții au deschis fermoarele cu care erau asigurate rucsacurile pe care victimele le purtau la spate şi au sustras din interior portmoneele. În cea de-a doua categorie de fapte au fost sustrase gențile/borsetele lăsate în sacoșele de cumpărături.

Grăbiţi, preocupaţi de listele de cumpărături, cu mâinile ocupate de sacoşe, oamenii acordă mai puţină atenţie bunurilor personale şi uşurează, astfel, munca hoţilor.

Dacă nu acţionează pe stradă, infractorii sunt cu ochii pe locuinţe. Astfel, o uşă sau o poartă lăsată descuiată pe perioada unei scurte vizite la vecini sau a deplasării la magazinul din preajma casei constituie o invitaţie de nerefuzat pentru ,,colindătorii” cu intenţii mai puţin ortodoxe, iar absenţa de la domiciliu, pe timpul nopţii sau pentru mai multe zile, a proprietarilor de locuinţe, reprezintă un bun prilej pentru hoţi de a acţiona fără a fi deranjaţi.

Nici persoanele care îşi petrec vacanţa în staţiunile montane nu sunt ferite de ochii vigilenţi ai persoanelor rău-intenţionate. Vizate sunt, de data aceasta, bunurile din camerele de cazare şi cele din autoturisme, iar neglijenţa în asigurarea acestora poate face ca sejurul visat să se încheie înainte de vreme, într-un mod neplăcut.