Pericol de îmbolnăvire! Mai multe deșeuri medicale au fost aruncate pe câmp

Mai multe deşeuri medicale au fost aruncate pe câmp. Responsabilii ar fi angajaţii unei societăţi care se care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor medicale. Societatea cu pricina are sediul în municipiul Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu.

Deşuri medicale abandonate pe câmp

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au fost sesizați cu privire la faptul că în extravilanul comunei Tătărăștii de Jos au fost găsite abandonate deșeuri medicale.

La fața locului s-au deplasat polițisti din cadrul Serviciului A.E.S.P Teleorman și Secției nr. 11 Poliție Rurală Gălăteni, împreună cu specialiști ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., alături de reprezentanți ai Gărzii de Mediu Teleorman și ai Direcției de Sănătate Publică Teleorman.

Cu acest prilej s-a constatat că, în extravilanul satului Slăvești, în vecinătatea râului Teleorman, într-o groapă cu suprafața de aproximativ 50 metri pătraţi și adâncimea de circa 3 metri erau abandonate deșeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, bidoane, cutii de carton/plastic).

“În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, privind săvârșirea infracțiunii de “neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, tratare, transport și eliminare a deșeurilor periculoase”.

În urma cercetărilor și activităților informativ-operative, polițiștii au identificat societatea responsabilă cu colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale, societate cu sediul în mun. Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu”, spun poliţiştii din Teleorman.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *