11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

perchezitii

Percheziții în Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Percheziții în Teleorman. Polițiștii bucureșteni efectuează 11 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Teleorman, Olt, Vâlcea și Ilfov. Persoanele vizate sunt suspectate de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul fiind de 1.500.000 lei.

Percheziții în Teleorman

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Olt, Vâlcea şi Teleorman şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii de consultanţă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Societăți comerciale de tip ”fantomă”

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că  bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă a unor societăţi comerciale şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de servicii, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.500.000 de lei.