28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Pentru unii oameni, dragostea adevărată are 4 roți FOTO/VIDEO

24 de maşini de epocă au strălucit în centrul Alexandriei, cu ocazia zilelor municipiului. Autoturismele care şi-ar găsi cu uşurinţă un loc într-un muzeu au fost aduse din toate colţurile ţării.

”Bătrânele doamne” au strălucit în centrul Alexandriei

Lustruite, spălate, parfumate, aranjate… ca scoase de pe bandă. Aşa s-au prezentat cele 24 de automobile de epocă participante la expoziţia „Retromobil vine în oraşul tău!”. Cum şi-au făcut apariţia pe străzile din municipiul Alexandria, ”bătrânele doamne” au atras privirile a sute de trecători.

Dragostea are 4 roți

Deşi proprietarii bijuteriilor pe 4 roţi îşi au domiciliul în Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman sau Bucureşti, cu toţii au ceva în comun, pasiunea pentru frumos, dar în special pentru autoturisme mai vechi de 30 de ani.

O pasiune costisitoare

Deşi cu toţii spun că această pasiune este destul de costisitoare, nici unul nu se gândeşte să renunţe sau să-şi vândă maşina în care a investit pe lângă bani, timp şi mult suflet.

Proprietarii acestor bijuterii pun atâta pasiune când vorbesc despre maşinile lor, încât ai zice că îşi laudă copiii şi nu maşinile.

“Restaurarea unei maşini de epocă este extrem de costisitoare. Şi nu mă refer neapărat la bani. Ai nevoie în primul rând de răbdare şi pasiune”, ne-a mărturisit Dan Neacșu, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Admirate și fotografiate mai ceva ca top modelele

Bijuteriile pe patru roţi au atras imediat zeci de alexăndrineni. După ce s-au plimbat printre ele şi au aflat detalii tehnice, majoritatea şi-au făcut şi poze cu care să se laude peste ani şi ani.

Expoziţia de automobile fabricate la începutul secolului trecut a devenit deja o tradiție pentru municipiul Alexandria.