Extaz și agonie, lacrimi și veselie la Parada Europei! Ghica și Cuza, marii câștigători

Elevii Colegiilor Alexandru Dimitrie Ghica și Alexandru Ioan Cuza din Alexandria sunt marii câștigători ai concursului Parada Europei 2018. Conducerea Colegiului Mircea Scarlat amenință cu neparticiparea la edițiile viitoare.

Să ajungă la toți

Întrecerea elevilor a fost umbrită de ”imparțialitatea” juriului. Pe principiul, ești din orașul Videle, trebuie să câștigi, ”jurații” n-au ținut cont de prestațiile concurenților, iar premiile s-au acordat în funcție de simpatii.

Juriul de ”specialitate” a decis

A 12-a ediție a concursului ”Parada Europei” s-a desfășurat în reședința județului Teleorman. 20 licee teleormănene s-au luptat pentru marele premiu al concursului. Juriului format din preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuț Ionel Cristescu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Teleorman, Alexandru Merlan, consilierul Iuliana Cârnaru de la Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, tânăra Laura Armeanu și conferențiarul Octavian Țîcu și-au bătut joc de munca elevilor, părinților și cadrelor didactice implicate.

Pentru că orgoliile sunt mari, iar fiecare primar de oraș vrea să aibă cu ce să se mândrească, jurații au decis să acorde premii tuturor orașelor și municipiilor. Dacă inițial era vorba despre 3 premii, în cele din urmă s-au acordat 6, câte două pentru fiecare loc.

Parada Europei 2018

Premiul III – 3 zile la mare

Colegiul Național Unirea – Turnu Măgurele – a reprezentat Portugalia

Colegiul Național Anastasescu – Roșiorii de Vede – a reprezentat Germania

Premiul II – 4 zile la mare

Liceul Teoretic – Videle – a reprezentat Lituania

Liceul Teoretic – Zimnicea – a reprezentat Danemarca

Premiul I – 5 zile la mare

Colegiul Național Alexandru Dimitrie Ghica – Alexandria – a reprezentat China

Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza – Alexandria – a reprezentat SUA 

Restul liceelor au fost răsplătite cu diplome de participare.

Conducerea Pedagogicului a vrut să conteste rezultatul

La finalul concursului, conducerea Colegiului Național Mircea Scarlat din Alexandria a dorit să conteste rezultatul, dar nu au fost luați în seamă. Aceștia sunt deciși ca la edițiile viitoare, asta dacă vor mai avea loc, să nu mai participe.

”Atâta timp cât meritocrația nu va fi așezată unde trebuie, eu cred că ne batem joc de munca unor copii și nu este corect. Nu vorbim aici despre orgoliul cuiva. Este vorba despre munca unor elevi.

Cred că toți cei prezenți au văzut calitatea spectacolului nostru și trăirea pe care au avut-o copiii. Este păcat să-ți bați joc de niște copii. Ne gândim foarte serios ca la edițiile viitoare să nu mai participăm”, a declarant directorul adjunct al Colegiului Mircea Scarlat, Mariana Buciu.

Premiile din anii trecuți nu s-au acordat

Aceasta nu s-a oprit aici. A lansat un atac foarte dur și la adresa organizatorilor evenimentului, este vorba despre Asociația Euro Teleorman. Domnia sa se plânge de faptul că la ediția precedent (anul 2016 – câștigată de Colegiul Mircea Scarlat), organizatorii nu și-au onorat partea. Deși au anunțat că-i vor trimite pe câștigători în Italia, nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat acest lucru.

De aici putem trage două concluzii. Organizatorii n-au avut bani pentru acordarea premiilor, sau banii au fost ”mâncați” de cineva și n-au mai ajuns la elevi.

Protest în apropiere de Parada Europei

Și nu a fost singurul eveniment petrecut la ediția din acest an a Paradei Europei. Exact atunci când consursul elevilor era în plină desfășurare, un grup de protestatari au început să scandeze lozinci anti PSD. Din fericire jandarmeria a intervenit la timp și nu a dat voie protestatarilor să avanseze spre mulțimea care asista la Parada Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *