1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană, aduse alexăndrenilor acasă

Alexăndrenii care, din diferite motive nu și-au ridicat încă ajutoarele alimentare de la UE le vor primi acasă, până la sfârșitul acestei săptămâni. În această situație sunt peste 300 de beneficiari aflați pe lista Direcției de Asistență Socială Alexandria.

Acest lucru s-a întâmplat pentru ca nici în etapa de redistribuire a alimentelor gratuite, alexăndrenii nu s-au prezentat să își ridice ajutoarele alimentare de la UE. În aceste condiții, pentru a epuiza stocul de produse, reprezentanții Direcției de Asistență Socială vor duce cutiile acasă la beneficiari.

”Programul se află în etapa a doua, cea de redistribuire. Dar suntem în situația în care 312 beneficiari ai programului să nu își fi ridicat până acum aceste produse. Mâine le vom duce acasă persoanelor care nu au venit să și le ia. Am mobilizat trei autoturisme, avem și adresele și sperăm ca mâine să le distribuim”, a spus directorul Direcției de Asistență Socială Alexandria, Ioan Voicu.

Directorul Voicu spune că cei care nu au intrat până acum în posesia pachetelor alimentare sunt persoane care au fost plecate din localitate.

Câți alexăndreni beneficiază de ajutoare?

În total, aproape 4.500 de alexăndreni cu venituri precare beneficiază de ajutoarele de la Uniunea Europeană. Fiecare pachet cu alimente conține 1 kilogram de făină, 2 kilograme de mălai, 400 de grame de paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kilogram de zahăr, o conservă de carne de vită, o conservă de pateu de ficat, 1 kilogram de orez, o conservă de paste de tomate și 500 de grame de fasole boabe. Municipiului reședință de județ i-au fost alocate 12.950 de pachete, fiecărui beneficiar revenindu-i câte două astfel de cutii.