29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Florin Obădan şi Didina Iacob, doi medici, cetățeni de onoare ai Alexandriei

Doi medici alexăndreni au primit, anul acesta, titlul de ”cetățean de onoare al municipiului Alexandria”.

Este vorba despre Didina Iacob, cunoscută pentru calitățile sale profesionale și pentru felul în care și-a practicat vocația de medic ginecolog la Spitalul Județean din Alexandria.

Cel de-al doilea medic este Florin Obădan, cel care în anul 2006 făcea primele implanturi dentare din Alexandria. Cei doi și-au primit diplomele în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Alexandria, chiar de ziua orașului.

Didina Iacob a adus pe lume peste 40.000 de suflete

Didina Iacob a fost caracterizată de cei care au ales-o, anul acesta, pentru titlul de cetățean de onoare ca fiind un medic excepțional, un om decent și responsabil, care a făcut cunoscut numele Alexandriei în țară și în străinătate. Absolventă a Facultății de Medicină în anul 1964, Didina Iacob a devenit, la începutul anilor 1990, șef de secție obstetrică-ginecologie la Spitalul Județean din Alexandria. Iar în perioada 1989 – 1997 a fost și directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman. În decursul carierei sale pe mai bine de 50 de ani, medicul Didina Iacob a adus pe lume peste 40.000 de copii. Și-a făcut datoria de medic cu credință și onestitate, fără a se gândi la niciun fel de recompensă.

Zâmbetele pacienţilor i-au adus titlul de ”cetățean de onoare al municipiului Alexandria”

Medicul Florin Obădan le-a redat zâmbetul miilor de pacienți care, de-a lungul timpului, au trecut pragul clinicii sale. Datorită calităților sale profesionale a dus numele municipiului Alexandria dincolo de granițele țării. Și, chiar dacă a fost curtat de numeroase clinici de implantologie dentară din țară și din străinătate, Florin Obădan a ales să rămână în Teleorman. Aici a pus bazele unei clinici de stomatologie de top care atrage, anual, sute de pacienți străini.

Cei doi medici au fost premiați în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Alexandria, chiar în ziua în care municipiul a împlinit 184 de ani de la întemeiere.