26 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

O minoră a dispărut în râul Vedea! Scafandrii încearcă să o găsească

UPDATE

Din păcate, în dimineața zilei de sâmbătă, 14 iulie, trupul neînsuflețit al fetiței a fost găsit la o distanță de peste 1 km de locul producerii evenimentului.

Polițiștii au început o anchetă în acst caz.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O zi de vară banală din viața unor adolenscente a pus autoritățile pe jar. O minoră de 13 ani a fost luată de curenții puternici ai râului Vedea și nimeni nu a mai văzut-o. Pompierii și scafandrii au început operațiunea de căutare-salvare a fetei.

Minoră disparută în râul Vedea

Două prietene în vârstă de 13 ani au decis să se răcorească ,într-o zi de vară, în râul Vedea. Ele s-au dus pe malul râului, în apropiere de satul Șoimu, comuna Smârdioasa. Nici nu au intrat bine în apă că, din cauza curenților foarte puternici, au fost băgate la fund.

 

Niște pescari au auzit țipetele fetelor și au reușit să scoată la mal una dintre fete. Pe cealaltă încă nu au mai văzut-o.

Scafandrii o caută pe fată

”Detasamentul de Pompieri Zimnicea s-a deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă,  încadrat cu 5 subofițeri, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambarcațiune de salvare cu 2 subofițeri.

Aceștia au solicitat suplimentarea mijloacelor de intervenție cu echipa de căutare-salvare din mediu acvatic (scafandrii) din cadrul Detasamentului de Pompieri Alexandria pentru căutarea persoanei disparute.

S-a făcut solicitare către ISU Giurgiu pentru sprijinirea cu doi scafandri, necesari formării echipajului de căutare salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Isu Teleorman, Gelu Dragomir.

Minora nu a fost găsită

La fața locului și-a făcut apariția și un echipaj SMURD, dar și un echipaj de poliție.

La ora 17.05, echipajul de scafandri a început scufundările, dar din păcate, până acum sunt fară rezultate.

La lăsarea întunericului, adică în jurul orei 22:00, căutările vor fi întrerupte și reluate mâine dimineață în jurul orei 8:00.