25 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

spitalele din teleorman

Pericolul pândește în spital! Zeci de nereguli constatate în spitalele din Teleorman

Nici unul dintre spitalele din Teleorman nu este sigur. Aceasta este concluzia care se poate trage în urma unei acțiuni de control a pompierilor teleormăneni. Aceștia au verificat 8 unități medicale și în toate au găsit nereguli.

Un spital fără autorizație

spitalele din teleorman

Din cele 8 spitale verificate, unul nu are autorizație, iar altul deține doar avizul de securitate la incendiu. Și din păcate nu sunt singurele probleme descoperite de pompieri în spitalele din Teleorman. O simplă acțiune de control și prevenire a incendiilor a scos la iveală zeci de deficiențe în unitățile medicale din județ.

Zeci de deficiențe, puține amenzi

”Până la data de 21.02.2017, au fost controlate pe linie de prevenire și stingere a incendiilor opt unități sanitare cu paturi, rezultând următoarele:

– au fost depistate 58 de deficiențe, 13 au fost soluționate/înlăturate pe timpul controlului și 45 au fost sancționate;

– au fost aplicate un număr de 36 de avertismente și 7 amenzi contravenționale, în cuantum de 18.500 de lei.

spitalele din teleorman

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire, pe linia cărora au fost găsite și neregulile, au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Din cele opt unități medicale verificate, o unitate nu are autorizație, iar o altă unitate are doar avizul de securitate la incendiu”, se arată într-un raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Urmează unitățile de învățământ

Până la sfârșitul acestei luni, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman vor continua acțiunile de verificare a respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor în toate spitalele. Mai mult decât atât, odată cu finalizarea controalelor în spitale ei vor lua la ”bani mărunți” și unitățile de învățământ din județ.