Navele militare au “preluat” portul din Turnu Măgurele FOTO

Locuitorii municipiului Turnu Măgurele și mai ales elevii și tinerii din oraș, au avut astăzi parte de un moment deosebit în viața lor. Două nave militare, acostate în portul de la Dunăre, au putut fi vizitate de toți cei interesați.

Vasele au ajuns la Turnu Măgurele în cadrul unui marș pe malul românesc al Dunării în cadrul căruia, printre altele, elevilor de liceu le-a fost prezentată oferta educațională a Forțelor Navale Române și dotările celor două nave militare.

Nave militare la Turnu Măgurele

Cariera militară este, prin definiție, o slujbă nu doar demnă și respectabilă. Ea oferă și un câștig financiar stabil. O spun chiar cei care au ales să devină militari de carieră. Ei au încercat, astăzi, să le insufle înclinația către acest domeniu și tinerilor din Teleorman. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment inedit: două nave militare au acostat în portul din Turnu Măgurele, unde au poposit pentru câteva ore.

Marinarii au prezentat liceenilor oferta educațională a Forțelor Navale Române

Militari de carieră pot deveni și domnișoarele, care au parte de aceeași instruire și de același tratament ca și bărbații. Iar tinerele din Teleorman par să fie dornice de a îmbrăca haina cu epoleți.

Tinerii care au fost prezenți în portul din Turnu Măgurele au putu afla informații interesante atât despre viața de marinar cât și despre dotările celor două nave. Au aflat despre tehnicile și echipamentele de luptă și chiar au intrat în contact direct cu acestea.

Navele acostate în portul de la Turnu Măgurele se află în subordinea Flotilei Fluviale. Este vorba despre Monitorul 46 și Vedeta blindată 180. După Turnu Măgurele, cele două nave militare au plecat către Calafat, urmând ca la Moldova Veche să aibă loc ultima escală din cadrul marșului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *