Medicii teleormăneni sunt disperați, cardul de sănătate e din nou blocat

Cardul de sănătate este, din nou, blocat

Medicii teleormăneni sunt disperați, cardul de sănătate e din nou blocat. Bolnavii și medicii întâmpină, de la începutul acestei săptămâni, probleme cu validarea serviciilor medicale. Ieri, de exemplu, doar 50 la sută din serviciile medicale efectuate au putut fi raportate și validate, la nivel național.

În tot acest timp, bolnavii formează cozi la ușa medicilor. Iar cei din urmă nu au altă soluție, în momentul de față, decât să facă offline raportarea și validarea serviciilor medicale acordate.

”Pe perioada în care sistemul cardului naţional de asigurări de sănătate nu funcţionează în parametri normali, furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate pot acorda asiguraţilor servicii offline”, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat de presă.

Raportările și validările offline se fac până lunea viitoare

Mai de voie, mai de nevoie, medicii sunt, acum, în situația de a își lua de lucru acasă, pentru a fi siguri că serviciile medicale oferite zilele acestea li se vor deconta. Reprezentanții Casei de Sănătate le transmit medicilor că pot face raportări și validări offline până luni, 17 octombrie.

”CNAS precizează că, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, serviciile medicale acordate offline vor putea fi raportate şi validate de sistemul informatic în termen de trei zile lucrătoare după cea în care s-a acordat serviciul respectiv, astfel:

– pentru serviciile acordate în cursul zilei de luni, 10 octombrie 2016, raportarea şi validarea se poate face până joi, 13 octombrie 2016, orele 23.59;

– pentru serviciile acordate în cursul zilei de marţi, 11 octombrie 2016, raportarea şi validarea se poate face până vineri, 14 octombrie 2016, orele 23.59;

– pentru serviciile acordate în cursul zilei de miercuri, 12 octombrie 2016, raportarea şi validarea se poate face până luni, 17 octombrie 2016, orele 23.59”, se arată în comunicatul de presă.

Blocarea sistemului poate să continue

Casa Națională de Sănătate se așteaptă ca blocajul în sistemul cardului de sănătate să continue și zilele următoare, dar le promite medicilor că ” va comunica în timp util furnizorilor de servicii medicale care sunt soluţiile de raportare şi validare a serviciilor efectuate, în cazul în care situaţia actuală se prelungeşte, astfel încât activitatea lor să nu fie perturbată iar pacienţii asiguraţi să nu aibă de suferit”.

În județul Teleorman, peste 210.000 de asigurați au primit, de la demararea programului, carduri naționale de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *