moromeții 2

Marii actori ai scenei românești sunt prezenți, în această perioadă, în Teleorman

Județul Teleorman a devenit un loc important pe harta cinematografică a țării. Unii dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori ai scenei românești sunt prezenți, în această perioadă, în Teleorman. Aici se filmează, timp de aproape o lună, scene din ”Moromeții 2”.

Au început filmările la ”Moromeții 2”

Comuna Talpa din județul nostru s-a transformat, de astăzi, în platou de filmare. Și asta pentru că astăzi au debutat filmările la ”Moromeții 2”, un film în regia cunoscutului Stere Gulea.

Localitatea Talpa nu este întâmplător aleasă. Aici s-a filmat, în urmă, cu 32 de ani, prima parte a filmului ”Moromeții”, care l-a avut, atunci, în rolul principal pe inegalabilul Victor Rebengiuc. Acum, la mai bine de 30 de ani distanță, comuna Talpa s-a împânzit, din nou, de actori celebri, decoruri și figuranți.

Moromeții 2. Marii actori ai scenei românești sunt prezenți în Teleorman

moromeții 2Romanul scriitorului teleormănean Marin Preda prinde, din nou viață. Ce-a de-a doua parte a operei ”Moromeții” va avea, în curând, ecranizare. Pentru acest lucru, unii dintre cei mai mari și mai îndrăgiți actori ai scenei românești sunt prezenți în Teleorman, pentru a da viață pe micul ecran personajelor lui Marin Preda.

Rolul lui Ilie Moromete va fi interpretat, de această dată, de actorul Horațiu Mălăele. În alte roluri principale ale filmului vor mai juca Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu sau Oana Pellea. Îi vom vedea în film și pe Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa sau Dorina Chiriac.

Actorii au ales să locuiască în Teleorman

Filmările în comuna Talpa vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile. Una dintre case este aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă.

Potrivit primarului comunei Talpa, pentru filmare s-a improvizat o cârciumă și o fațadă a unei primării.

Mai mult, în perioada filmărilor, actorii au ales să facă naveta la Alexandria, București sau chiar să se mute în comuna Talpa. Horațiu Mălăele, de exemplu, va locui, timp de trei săptămâni, chiar în casa primarului localității.

Odată cu filmările la ”Moromeții 2” primarul comunei Talpa speră să facă numele comunei cât mai cunoscut și să o introducă în circuitul turistic din România. În plus, edilul și-a propus să transforme casa în care s-a filmat prima parte a filmului, și care este și acum platou de filmare, într-un muzeu dedicat ”Moromeților”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *