7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Marele canotor Ivan Patzaichin vine în Alexandria să caute ”campioni la vâslit”

Unul dintre cei mai mari canotori din lume, Ivan Patzaichin vine în Alexandria. Acesta este în cautare de noi campioni la vâslit. Evenimentul va avea loc pe data de 10 octombrie, în Parcul Pădurea Vedea, în apropierea podului vechi..

Ivan Patzaichin și Descoperă Rowmania ajung pentru prima dată la Alexandria. Ei vor căuta copii pricepuți la vâslit. Evenimentul are loc sâmbătă, 10 octombrie, începând cu ora 10:00, în Parcul Pădurea Vedea, în apropierea podului vechi.

La eveniment pot participa copii indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă.

Chiar dacă nu vâslești, ești așteptat să susții concurenții și să te bucuri de o zi petrecută în natură, printre campioni.

Cei mici sunt așteptați să vadă cum se fac bărcile, avem un atelier special pentru ei, de construcție de bărci.

În zona scenei din parc, poți vizita expoziția foto „Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”.

De la 19:30 te așteptăm la o proiecție de film, la scena din Parcul Pădurea Vedea. Înscrierile se fac la fața locului, iar accesul este gratuit.

Pe toată durata evenimentului este necesară respectarea măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activităților. Purtarea măștii este obligatorie în spațiul de concurs, la fel și respectarea distanțării sociale de minim 2m.

Descoperă Rowmania este un proiect de promovare a patrimoniului local și a unor modele de dezvoltare durabilă. Are obiectivul de a reapropia oamenii de natură și de a-i reconecta la aceasta, prin activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber și prin angrenarea comunității într-un exercițiu de prețuire și protejare a apelor ce îi traversează orașul.