centrul multifunctional pentru tineri

Împotmolit în birocrație! Lucrările la Centrul Multifuncțional pentru Tineri au fost întrerupte

Tragedia din Colectiv încurcă planurile Primăriei Alexandria. Un centru multifuncțional pentru tineri, care trebuia finalizat în toamna anului trecut, nu poate fi dat în folosință pentru că nu întocmește specificația tehnică necesară obținerii avizelor de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

După incendiul din octombrie 2015, legislația privind securitatea la incendiu a fost modificată, așa că antreprenorul a fost obligat să adapteze proiectul de construcție a centrului multifuncțional. Acum, municipalitatea speră ca investiția de aproape 10 milioane de lei să fie gata pănă la vară.

Lucrări sistate

Ruina fostului Cinematograf Patria din Alexandria va fi transformată într-un centru multifuncțional pentru tineri. Investiția, cu o valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost începută în primăvara anului 2016 și trebuia finalizată în toamna anului următor. Modificarea legislației privind securitatea la incendiu a dat, însă, peste cap, planurile beneficiarului și ale constructorului, așa că data de recepție a investiției a fost devansată pentru vara acestui an.

Municipalitatea din Alexandria, beneficiarul final al investiției, spune că decizia de sistare a lucrărilor a fost luată de Compania Națională de Investiții împreună cu antreprenorul. Motivul este faptul că proiectul de construcție a fost realizat înainte de incendiul din Colectiv, iar acum, conform noilor cerințe, acesta trebuie adaptat, în vederea obținerii autorizației de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Lucrarea este într-un stadiu avansat

”Proiectul a fost făcut mai demult, înainte de nenorocirea de la Colectiv. Compania Națională de Investiții a căzut de acord cu executantul lucrării să adapteze proiectul conform noilor cerințe de siguranță la incendiu. Acum s-a ajuns la faza în care se executate finisajele la interior și vor fi incluse sistemele de avertizare de incendiu și de fum”, ne-a decralar primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin.

Fostul cinematograf se tranformă în Centrul Multifuncțional pentru Tineri

Fostul Cinematograf Patria, transformat în centru multifuncțional pentru tineri, va fi utilizat în principal de unitățile de învățământ și de tinerii din Alexandria. Conform proiectului, aici vor exista mai multe spații pentru expoziții și spectacole, birouri și spații complementare. La parter este prevăzută amenajarea unei săli de spectacole cu o capacitate de 338 de locuri și a două săli de conferință. La etaj vor fi birouri, o cafenea, loje și un spaţiu de expunere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *