11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Locuință distrusă de foc

O locuinţă a fost distrusă de flăcări. Nenorocirea s-a întâmplat din cauza din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

La ora 03.16, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Tătărăștii de Sus.

Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului s-au deplasat salvatorii din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o mașină de stingere.

La sosirea pompierilor, focul se manifesta generalizat la întreaga casă de locuit, atât în interiorul a patru camere, cât și la nivelul acoperișului pe o suprafață de circa 100 metri pătrați, existând posibilitatea propagării flăcărilor la anexele gospodărești din apropiere.

Din fericire, proprietarul locuinței, un bătrân de circa 70 de ani, cu probleme locomotorii, a reușit să se autoevacueze la timp, solicitând ajutorul vecinilor.

Incendiul a fost localizat și lichidat de pompieri în limitele găsite, în aproximativ o oră și jumătate, fără a fi înregistrate victime omenești.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 40000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.