La muncă egală, drepturi egale

Legea pensiilor, violea radut

La muncă egală, drepturi egale. Legea privind sistemul public de pensii a fost adoptat, la sfârșitul anului trecut. Astfel, inechitățile dintre beneficiarii sistemului de pensii au fost eliminate, mai ales dintre categorii de persoane care și-au desfășurat activitatea în aceleași condiții de muncă și cu un nivel de salarizare similar, indiferent de anul pensionării.

La muncă egală, drepturi egale. Aleșii teleormăneni au votat favorabil

Printre deputații care au votat Legea privind sistemul public de pensii se numără și deputatul de Teleorman, Violeta Răduț. Mai mult, deputatul teleormănean a depus și un amendament la actuala formă a Legii.

”Am votat proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, în plenul Camerei Deputaților (cameră decizională), un proiect care va aplica principiul contributivității. Am depus la acest proiect amendamentul înregistrat cu nr. 1072/10.12.2018”, spune deputatul Violeta Răduț.

Cei care au lucrat în zone cu poluare ies la pensie mai devreme

Conform amendamentului depus de Violeta Răduț, ” în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei metodologia de stabilire și determinare a zonelor industriale cu poluare remanentă.
(2) Siturile cu potențial de poluare remanentă sunt identificate și nominalizate prin ordin comun al celor trei miniștri.
(3) Locuitorii din unitățile administrativ teritoriale pot beneficia, la cerere, de reducerea vârstei de pensionare cu până la 2 ani, dacă au locuit și/sau lucrat cel puțin 30 de ani în zona determinată prin ordinul comun prevăzut la alin.(2), într-o rază de 8 km în jurul sitului”.

Legea privind sistemul public de pensii a fost trimisă Președintelui României pentru promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *