19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

La fiecare 30 de secunde o româncă este bătută

În România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. În județul Teleorman, în perioada ianuarie-octombrie 2020 au fost sesizate 218 fapte de violență domestică cu victime femei. Din cele 114 ordine de protecție pentru violență în familie emise în județul Teleorman în primele 10 luni ale acestui an, 88 au fost pentru violență domestică, cu victime soții/foste soții, partenere sau foste partenere,

Orice persoană care este victima violenței domestice trebuie să ceară ajutor și să facă tot ce poate pentru a ieși din cercul violenței. Victima nu trebuie să stea pe gânduri și trebuie să apeleze de urgență la 112.

Polițiștii pot emite un ordin de protecție și o pot scoate din pericol

Nu trebuie să trecem indiferenți pe lângă violența domestică. Să nu ne fie frică să intervenim când vedem sau auzim cazuri de violență. Un martor indiferent, care nu ia atitudine devine complice. Sunați la numărul unic de urgență 112 .

Puteți salva o viață, dacă nu chiar mai multe

În această perioadă, polițiștii teleormăneni desfășoară activități de promovare a Bright Sky România. Este vorba despre o aplicație care oferă asistență și sprijin specializat victimelor violenței domestice, dar și celor care vor să ajute o astfel de persoană. Sunt oferite foarte multe informații și sfaturi utile, iar victimele sunt învățate pas cu pas ce trebuie să facă pentru a ieși dintr-o situație de violență domestică.