11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

mâini bătrâni

Județul Teleorman este cel mai îmbătrânit județ din țară

Județul Teleorman se află pe primul loc în topul judeţelor cu cea mai îmbătrânită populaţie. Mai mult, salariaţii teleormăneni susţin, prin contribuţiile pe care le plătesc la stat, peste trei pensionari. Îngrijorător este faptul că tot judeţul nostru este şi pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor de venit minim garantat. Tot aici trăiesc și salariații cu cele mai mici venituri, sub media națională.

Județul Teleorman este cel mai îmbătrânit județ din țară

Judeţul Teleorman se numără printre judeţele cu cea mai îmbătrânită populaţie. Potrivit statisticilor, vârsta medie în județul nostru este de 44,23 ani. Urmează Vâlcea cu 43,37 ani și Brăila cu 43,08 ani. La polul opus, cel mai ”tânăr” județ din România lui 2019 este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 38 de ani.

Îngrijorător este faptul că salariaţii teleormăneni susţin, în acest moment, prin contribuţiile plătite la Bugetul de stat, aproape trei pensionari, mult mai mult decât media naţională.

Datele din ultimii ani releva faptul că în Teleorman se nasc din ce în ce mai puţini copii, ceea ce înseamnă că în viitor riscăm să ajungem în situaţia în care actualilor salariaţi nu va mai avea cine să le plătească pensia. Iar judeţul nostru va fi din ce în ce mai îmbătrânit.

Datele apar într-un raport făcut public recent de Direcţia Judeţeană de Statistică.