Judeţul Teleorman are stabilite două locaţii pentru cazurile suspecte de CORONAVIRUS

Autorităţile din judeţul Teleorman se pregătesc pentru cel mai rău scenariu în caz că va ajunge și la noi coronavirusul. Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întâlnit într-o ședință extraordinară pentru identificarea și stabilirea spațiilor de cazare pentru asigurarea condițiilor de carantină pentru persoanele reîntoarse din Republica Populară Chineză și Italia din zonele afectate, care se încadrează în definiția de ”caz suspect”. La nivelul județului au fost stabilite două locații care ar putea fi utilizate în acest scop.

Județul Teleorman se pregătește pentru o posibilă epidemie cu noul coronavirus, după ce mai multe cazuri au fost semnalate în țările din Europa, în special Italia, acolo unde muncesc foarte mulți teleormăneni.

În acest sens, la sediul Prefecturii județului Teleorman, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru identificarea și stabilirea spațiilor de cazare pentru asigurarea condițiilor de carantină pentru persoanele reîntoarse din Republica Populară Chineză și Italia din zonele afectate, care se încadrează în definiția de ”caz suspect”.

La nivelul județului au fost stabilite două locații care ar putea fi utilizate în acest scop.

“Spațiile identificate pentru a putea fi utilizate în vederea carantinei sunt: Corpul C al Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede și tabăra Dunărica de la Zimnicea”, a declarat purtătorul de cuvînt al Prefecturii Teleorman.

Personalul medical specializat din cadrul DSP Teleorman va aplica metodologia de supraveghere a cazurilor suspecte de coronavirus la punctele de frontieră, în punctele de carantină, dacă va fi cazul, precum și la nivelul unităților sanitare din județ.

Cetățenii care s-au întors din țările menționate și prezintă simptomatologie respiratorie și febră mare, se vor adresa DSP Teleorman la nr. de telefon 0247311354.

Exceptând cazul cuplului de la Roșiorii de Vede prezentat în urmă cu două săptămâni, la nivelul județului Teleorman nu au fost identificate alte persoane posibil suspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *