20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Victimele prinse sub dărâmături au o șansă: Ina, cățelușa salvatoare! FOTO

Când viața ne este pusă în pericol ne așteptăm ca oamenii să fie cei care ne ajută. Sunt cazuri în care însăși viața și supraviețuirea unui om stă în baza unui patruped. Atunci intrevin câinii de serviciu.

Este și cazul cățelușei Ina din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Telerman. Animalul este special antrenat pentru căutarea și depistarea victimelor prinse sub dărâmături, în cazul unor catastrofe.

Cațelușa salvatoare

Cățelușa salvatoare Ina are 6 ani și este printre cei mai buni câini de serviciu din țară. La evaluările din 2016 a obținut locul I la nivel național, iar anul trecut s-a clasat pe locul II.

Face parte din echipa Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman și este special antrenată pentru a căuta și a depista victimele prinse sub dărâmături, în cazul unor catastrofe.

Antrenamente zilnice

Pentru a fi pregătită în permanență pentru a salva vieți omenești, Ina se antrenează zilnic, câte 5 ore, împreună cu partenerul său.

Între cățelușă și partenerul său s-a creat, așa cum era firesc, o legătură aparte, dincolo de relația profesională. Cei doi sunt mai tot timpul împreună, se joacă și se antrenează.

Singurul patruped salvator din județ

Cățelușa salvatoare Ina este singurul patruped din Teleorman antrenat pentru salvarea victimelor de sub dărâmături.

Câinii de serviciu precum Ina activează în acest domeniu timp de 7 ani, așa că animalul este în pragul ”pensionării”. Partenerul său speră să poată fi împreună și după ce cățelul nu va mai face parte din echipa ISU Teleorman.