Inundațiile fac probleme! E 70 și DJ 503 sunt acoperite de apă FOTO

Inundațiile creează probleme! Drumul European 70, dar și Drumul Județean 503 sunt acoperite de apă. Circulația în zonă se desfășoară cu dificultate.

În localitatea Drăgănești Vlașca inundațiile dau bătăi de cap autorităților, șoferilor, dar și localnicilor. Este inundat DJ 503, pe o distanță de aproximativ 200 de metri, apa având o adâncime de circa 40 cm, iar E 70, în aceeași localitate, este inundat pe o lungime de 100 metri. Pe această porțiune apa măsoară aproximativ 15 cm.

Circulația în zonă se desfășoară cu dificultate.

Din această cauză, DJ 503 s-a închis pe acel sector de drum, fiind stabilita ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga – Videle, iar pe DN 6 (E70) este stabilită o restricție pentru autovehiculele mai mici de 3,5 t.

Tot în zona localității Drăgănești Vlașca ai sunt inundate zona pieții și câteva porțiuni ale drumurilor laterale.

Case inundate, fântâni compromise

Din cauza topirii rapide a zăpezii, precipitațiile din ultima perioadă, scurgerile de pe versanți ori revărsările unor râuri, în mai multe localități din județul Teleorman s-au produs inundații locale care au afectat bunurile materiale ale cetățenilor, au inundat curțile, anexele gospodărești și fântânile acestora.

Cea mai dificilă situație se regăsește în localitatea Dragănești Vlașca. Conform datelor raportate de către autoritățile locale, în localitatea Drăgănești Vlașca sunt inundate 30 de locuințe, 40 de anexe gospodărești, 21 de spații comerciale, o bază sportivă, circa 40 de fântâni și aproximativ 15 ha de teren arabil.

În satul Comoara – 5 locuințe, 12 anexe gospodărești, 1 pod, cca. 100 de fântâni, aprox. 10 ha de teren arabil.

În satul Văceni – 1 locuință, 4 anexe godspodărești, aproximativ 100 de fântâni și cca. 5 ha de teren arabil.

În orașul Videle – 8 gospodării  și 4 fântâni.

În localitatea Necșești – circa 1,5 km DJ 703, 3,4 km DC, 23 gospodării inundate, aprox. 90 ha pășuni/fânețe, cca. 85 fântâni și 35 curți inundate.

În localitatea Botoroaga – 16 anexe, 5 podețe și aproximativ 300 m DC.

În localitatea Orbeasca de Sus – 1 anexă gospodărească, 60 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, 1 podeț, cca. 50 m DJ 504 și aprox. 120 fântâni.

În localitatea Orbeasca de Jos – 2 case afectate 5 anexe gospodărești, 25 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, 1 podeț, 5 km stradali, 10 ha pășune și 55 fântâni.

În localiatea Lăceni – 2 case afectate; 5 anexe gospodărești; 45 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit; 2 podețe; 8 km stradali; cca. 80 fântâni și 30 animale evacuate (porcine).

Nu plecați la drum neinformați

Având în vedere că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este restricționată pentru anumite tipuri de autovehicule, rugăm cetățenii care vor să plece la drum să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale.

Din cauza faptului că în localitățile afectate, sunt mai multe fântâni inundate, recomandăm cetățenilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetățenii sunt rugați să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *