Probleme din cauza viscolului. Zeci de autoturisme și oameni, blocați în nămeți

Probleme din cauza viscolului zapada

Probleme din cauza viscolului. Zeci de autoturisme și oameni, blocați în nămeți.

La primele ore ale dimineții, 10 autoturisme au rămas înzăpezite pe DJ 503, între Botoroaga și Moșteni.

Pe DJ 703, între Gărăgău și Necșești, s-a anunțat faptul că un microbuz cu 5 persoane a rămas blocat între sulurile de zăpadă formate pe carosabil. Din Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță, s-a luat legătura cu drumarii, aceștia trimițând în zonă un utilaj. După aproximativ o oră, reprezentanții de la Drumuri Județene au afirmat că întregul sector de drum Gărăgău – Necșești a fost deblocat, traficul fiind reluat în condiții de iarnă.

În jurul orei 11.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean a solicitat ajutorul autorităților deoarece a rămas blocat în sulurile de zăpadă, la aproximativ 3 km de Fântânele, spre Zimnicea. Dispecerii au luat legătura cu primarul localității Fântânele, care, cu utilajele din dotare, a reușit să ajungă și să scoată autoturismul, precum și persoana respectivă de pe acel sector de drum blocat parțial.

Tot în jurul orei 11.00, s-a anunțat faptul că un autoturism a derapat într-un șanț, între localitățile Orbeasca și Lăceni. Autoturismul a fost repus pe carosabil de reprezentanții de la Drumuri județene.

Situații cu mașini rămase blocate între sulurile de zăpadă, formate din cauza viscolului, au mai fost între localitățile Gărăgău și Vârtoape (un autovehicul și 3 persoane) și pe DJ 601 F, între localitățile Meri și Vedea (cu 6 mașini blocate). Aceste situații au fost rezolvate rapid de drumari, care au acționat cu utilajele de deszăpezire.

Probleme din cauza viscolului. Ambulanțe blocate în nămeți

Mai grav este faptul că și câteva ambulanțe au avut, astăzi, probleme din cauza viscolului.

5 persoane ce necesitau transportarea la Centrul de Dializă din Alexandria au fost preluate de la Spitalul Orășenesc Videle de către două autospeciale de teren. Pentru transportarea acestora s-a folosit o rută ocolitoare (Videle – Crevenicu – Mereni – Milcovățu – Letca – Ghimpați – Drăgănești Vlașca – Alexandria), deoarece DJ 503, între localitățile Moșteni și Botoroaga, era blocat.

În jurul orei 12.00, o altă ambulanță de dializă a rămas blocată pe DN 65 A, între localitățile Dobrotești și Balaci. Reprezentanții SDN au ajuns rapid în zona indicată, eliberând autoturismul din zăpadă.

Tot la ora 12.10, pompierii militari au sprijinit un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru a prelua o persoană ce avea nevoie de dializă, din localitatea Viișoara. Aceasta a ajuns la Spitalul Județean fără probleme deosebite.

Pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 12.26, s-a comunicat faptul că o ambulanță SAJ a rămas blocată în zăpadă pe DJ 642, între Islaz și Moldoveni, fără pacient. Situația a fost rezolvată în cel mai scurt timp de către cei de la drumuri județene.

Pompierii și jandarmii sunt în continuare la datorie

La această oră, peste 600 de pompieri, polițiști și jandarmi teleormăneni, cu 150 de mijloace de intervenție, sunt alături de autoritățile județene și locale pentru asigurarea misiunilor de protejare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *