20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Intervenție ca-n filmele americane! Un teleormănean șantajat a cerut ajutorul mascaților

Un teleormănean a fost șantajat în mod repetat de un tânăr. Pentru că nu mai suporta să muncească pentru a plăti taxa de ”tăcere”, teleormăneanul a solicitat intervenția poliției.

300.000 de lei. Aceasta este suma pe care a plătit-o în mod repetat un teleormănean pentru a cumpăra tăcerea unui ”apropiat” care-l șantaja cu răspândirea unor materiale video compromițătoare. Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător.

Astfel, în baza activităților operative, polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la  persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și  marcați în prealabil de specialiștii criminaliști.

În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară , două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și   conduse la audieri alte 5 persoane.

Cercetările sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de șantaj.