11 decembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Informare cu privire la viitorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Zimnicea

Modernizarea orașului Zimnicea și reabilitarea clădirilor publice în folosul cetățenilor reprezintă o prioritate a administrației locale, incluzând în aceasta și componenta culturală.

De ani de zile, se încearcă găsirea unei soluții pentru preluarea de către oraș a clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor, clădire aflată în centrul localității și care ar putea avea multiple funcționalități extrem de utile tuturor categoriilor de vârstă.

În prezent, această clădire nu mai are nicio utilitate și se degradează de la un an la altul. Văzând starea deplorabilă a acesteia, de foarte mult timp, primarul orașului Zimnicea a făcut multiple demersuri pentru preluarea efectivă a clădirii, în vederea reabilitării.

În ultima perioadă aceste demersuri s-au intensificat, deoarece prin Programul Operațional Regional există posibilități de finanțări nerambursabile cu această destinație, cu condiția ca orașul Zimnicea să fie proprietarul clădirii.

Ca rezultat al demersurilor făcute, în data de 25.10.2022, la sediul Primăriei orașului Zimnicea a avut loc o întâlnire între președintele Asociației Naționale ale Caselor de Cultura ale Sindicatelor din România (ANCCSR) și primarul orașului Zimnicea, împreună cu echipa implicată în această activitate.

Din păcate, președintele ANCCSR a comunicat că nu se pune problema transmiterii clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș, deoarece aceasta, alături de multe alte obiective culturale din țară, face parte din patrimoniul sindical, care este indivizibil și netransmisibil, conform legislației în vigoare.
În această situație, primarul Petre Pârvu a solicitat președintelui ANCCSR găsirea de comun acord a unor soluții pentru reabilitarea clădirii și redarea acesteia circuitului public.

Președintele ANCCSR a dat asigurări că face toate demersurile pentru includerea clădirii în lista obiectivelor pentru care ANCCSR va solicita finanțare nerambursabilă în vederea reabilitării, urmând să transmită către Primăria orașului Zimnicea un memoriu în vederea încheierii unui Acord de parteneriat între părți, pentru ca acest obiectiv să fie reabilitat și utilizat în scopul în care a fost construit.

Maria Bazavan