30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Un tir plin cu încălțăminte contrafăcută a fost descoperit la vama din Turnu Măgurele

Încălțăminte pe alese! Modele noi! Asta au găsit polițiștii teleormăneni în tirul unui bulgar. Din păcate toată marfa era contrafăcută.

Peste 5700 de articole de încălțăminte

Descoperire importantă la Punctul de Trecere al Frontierei din Turnu Măgurele. Un tir încărcat până la refuz cu încălțăminte contrafăcută a fost ”tras pe dreapta” de vameși. Este vorba despre peste 5700 de articole de încălțăminte.

”La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul bulgar M.P., în vârstă de 34 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, cantitatea totală de 5.711 perechi de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Aproximativ 600.000 lei

La cercetări, şoferul autocamionului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Grecia pentru o firmă din România, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 571.100 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Teleorman.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.