29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

radar politie

În sprijinul șoferilor! Cazierul rutier se va elibera instant, în format online

Veste bună pentru șoferi. Cazierul rutier se va genera instant, în format online. Deși Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, până acum șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului. Senatorul de Teleorman al Partidului Social Democrat, Dănuț Cristescu este unul dintre semnatarii acestei propuneri legislative.

În sprijinul șoferilor. Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu a semnat o inițiativă legislativă care permite accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Potrivit proiectului, șoferii vor putea accesa online această informație.

”Am semnat o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție.
Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă.
Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare.
Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, spune parlamentarul teleormănean.
Inițiativa legislativă este semnată de 23 de parlamentari.