Gripa lovește și în județul Teleorman! 10 cazuri confirmate

vaccin

10 cazuri de gripă au fost confirmate în județul Teleorman. O școală din municipiul Alexandria și-a suspendat cursurile timp de două zile după ce mai mulți elevi au absentat de la școală.

Conducerea unei școli din Alexandria a luat decizia de a suspenda, timp de două zile, cursurile unei clase, din cauza gripei. Este vorba despre clasa I A din cadrul Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Teleorman, “având în vedere că în clasa I A s-a înregistrat o rată de absenteism mai mare de 20 la sută timp de 3 zile consecutiv, Consiliul de administrație al școlii a hotărât suspendarea cursurilor în clasa respectivă în perioada 6-7 februarie 2020, cu recuperarea orelor pe parcursul următoarelor 2 săptămâni “.

În unitățile școlare din Teleorman există, în acest moment, 10 cazuri confirmate de infecții respiratorii acute sau gripă.

Autoritățile din Alexandria au luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului gripei. Mijloacele de transport în comun și microbuzele școlare sunt dezinfectate zilnic.

Și autoritățile din Zimnicea încearcă să stopeze răspândirea virusului. Aceștia au distribuit școlilor din oraș măști de protecție și flacoane cu gel dezinfectant pentru prevenirea apariției și răspândirii gripei sezoniere în rândul elevilor și a cadrelor didactice.

În acest sens, au fost achiziționate 30.000 de măști de protecție (câte 15 pentru fiecare elev) și 1900 de flacoane cu gel dezinfectant (pentru cei aproximativ 1700 de elevi și pentru cele 200 de cadre didactice ale orașului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *