27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Grav accident rutier! Un microbuz s-a răsturnat! O persoană a decedat

Accident deosebit de grav petrecut pe raza judeţului Teleorman. Un microbuz de transport persoane s-a răsturnat în localitatea Scurtu Mare. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Un microbuz s-a răsturnat în localitatea Scurtu Mare. În mijlocul de transport se aflau 17 persoane. Din primele informații o persoană a decedat, iar alte 7 sunt rănite.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

”S-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Din informațiile primite la acest moment, în microbuz se aflau 17 persoane. Din păcate, una dintre persoane a decedat. Este vorba despre șoferul microbuzului. Alte 7 au fost rănite. Acestea au fost preluate de echipele medicale și transportate la spital.

Potrivit anchetatorilor accidentul s-a produs din cauza vitezei. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat.

”Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în comuna Roata de Jos, județul Giurgiu. Se pare că nu a adaptat viteza la condițiile de drum (curbă), a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei de energie electrică, răsturnându-se”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Daniela Pășu.