12 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Furtuna a inundat mai multe gospodării din judeţul Teleorman

Mai multe gospodării din judeţul Teleorman au fost afectate de furtuna care s-a abătut peste jumătate din ţară. Deşi autorităţile au lucrat pe tot parcursul nopţii, nici până la această oră nu au reuşit să evacueze apa din curțile, gospodăriile și locuințele celor afectaţi.

Furtuna a inundat mai multe gospodării din judeţul Teleorman

N-am scăpat de inundații! Din cauza precipitațiilor din ultimele ore în mai multe localități din județul Teleorman s-au produs inundații locale care au afectat bunurile materiale ale cetățenilor, au inundat curțile, anexele gospodărești și fântânile acestora.

Probleme în comuna Drăgăneşti Vlasca

Potrivit pompierilor teleormăneni, în aceast moment se intervine în comuna Drăgăneşti Vlasca, pentru evacuarea apei din 4 curţi şi 3 case cu: o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, 2 motopompe transportabile și 6 subofițeri din cadrul Detașamentului Alexandria și Punctului de lucru Drăgănești.

Şi locuitorii din Orbeasca au fost afectaţi

În comuna Orbeasca, sat Orbeasca de Sus se acționează pentru evacuarea apei din 5 curţi şi 1 casă cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 motopompă transportabilă, 1 motopompă remorcabilă și 5 subofițeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria. La fata locului intervin pentru evacuarea apei si membrii SVSU Orbeasca.

Probleme şi în oraşul Videle

Se intervine în orașul Videle pentru evacuarea apei din 3 curţi şi 2 case, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 motopompe transportabile, 1 motopompa remorcabila si cu 9 subofiteri din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle.

Din fericire, nu mai sunt linii electrice afectate și nu sunt depășite cotele de apărare ale râurilor.

Nu plecați la drum neinformați

Având în vedere că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este restricționată pentru anumite tipuri de autovehicule, rugăm cetățenii care vor să plece la drum să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale.

Din cauza faptului că în localitățile afectate, sunt mai multe fântâni inundate, recomandăm cetățenilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetățenii sunt rugați să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.